4 februari t/m 15 maart 2020

Bel’s Stand-Up Comedy Club

Tryouts op vrijdagen 28 februari, 6 maart en 13 maart vanaf 19:00 uur

Maarten Bel

Comedy club SYB: tryouts op vrijdag 28 februari, 6 maart en 13 maart
Finale show: zaterdag 14 maart
Tijd: vanaf 19:00 uur
Toegang gratis 

Beeldend kunstenaar Maarten Bel houdt van kunst met humor. Hij gebruikt het dan ook graag als middel in zijn werk, dat varieert van foto’s, installaties en performances tot educatieve workshops en sculpturen. Die zijn allemaal op zijn minst grappig, of soms absurd te noemen. Maar wat doet die humor nu precies? En op welke manier kan hij het inzetten in zijn werk?

Tijdens zijn residency in SYB wil hij een diepgaand onderzoek doen naar dit thema binnen zijn werk,  maar wil hij ook de mogelijkheden van stand-up comedy verkennen. Tijdens zijn residency roept hij daarom zijn eigen stand-up comedy club in het leven, waarin hij try-outs gaat doen voor een nieuwe cabaret/performance/stand-up set. Hierin biedt hij ook podium aan regionaal talent en werkt hij aan een voorstelling die zal worden uitgevoerd aan het einde van zijn verblijf in Beetsterzwaag. Zijn proces is te volgen tijdens de openingstijden van Kunsthuis SYB (zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur) en via een reeks vlogs, die hij deelt via social media.

Maarten Bel (1987, Dordrecht) is een multidisciplinair kunstenaar gevestigd in Rotterdam. Zijn werk bestaat (onder andere) uit performances, tv-programma’s, boeken, tekeningen, installaties, tours, video’s, educatieprojecten en evenementen. Zijn werk was onder andere te zien in Museum Boijmans Van Beuningen, TENT, en het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook werkte hij aan projecten voor de NTR en Theaterfestival de Parade.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.